Actueel STEP Nieuws

 De essentie van Preventie is de combinatie van Preventieve Groepsgewijze scholing vóór er klachten zijn en de onmiddellijke Individuele scholing áls er klachten zijn.

Door groepsgewijze preventieve scholingen (o.a rugscholing) voor het personeel te organiseren te kunnen werkgever en werknemer perfect zelf zorgdragen voor preventie van gezondheids- en verzuimschade door fysieke overbelasting in het bedrijf, voor er klachten zijn. De werknemer leert zelf fysieke overbelasting te voorkomen en beginnende klachten onder controle te krijgen met veilig lichaamsgedrag, gericht op werk en vrije tijd.

Het preventief aanleren van veilig lichaamsgedrag bij werknemers op de werkvloer met de preventieve groepsgewijze cursussen is een eerste stap in de goede richting om het probleem van dreigende uitval van werknemers met fysieke klachten zelf op te lossen.
Door een groepsgewijze cursus te organiseren creëert men ook een breed draagvlak voor de directe inzet van individuele scholing door het bedrijf op het moment dat er fysieke klachten zijn.

De essentie van Preventie - Preventieve scholing vóór er klachten zijn en de onmiddellijke individuele scholing áls er klachten zijn - kan men zo perfect in de praktijk brengen. Met deze combi aanpak blijft de regie bij verzuim strak in handen van het bedrijf en wordt de werknemer perfect preventief onderhouden en veilig en gezond aan het werk gehouden.

Groot voordeel van de preventieve STEP aanpak is verder dat niet alleen veiligheid in de werksituatie wordt gerealiseerd, maar dat ook in de thuissituatie veilig lichaamsgedrag wordt gewaarborgd. Hier loopt men natuurlijk evenzo vaak fysieke klachten op.

De preventieve groepsgewijze scholingsprogramma’s van STEP, waarin de STEP GewichtHeffersTechnieken een belangrijke rol spelen, laten alle aspecten van veilig lichaamsgedrag voor werknemers aan de orde komen. Voor het aanleren van veilig lichaamsgedrag heeft STEP de modernste elektronische hulpmiddelen ontwikkeld en maakt gebruik van de meest professionele didactische hulpmiddelen.

De preventieve groepsgewijze scholingsprogramma’s kunnen zowel in company als op externe cursuslocaties worden verzorgd. De scholingsprogramma’s kunnen in aanmerking komen voor zowel vergoeding door scholingsfondsen, branche-organisaties en ziektekostenverzekeraars.

De cursusduur en cursusinhoud kunnen naar eigen wens ingevuld worden.

Meer info/links
Groepsgewijze cursussen:
BackPerfect®
BlessurePerfect®
RSI Perfect®
Voetveiligheid
Perfecte Preventie
TransferPerfect®
Workshop On The Job, BackPerfect®
Workshop On The Job, RSI Perfect®
Follow Up

Verzuim

-->